Teljes körű vagy részleges kozmetikázás

Teljes körű vagy részleges kozmetikázás

Vállalom akár teljes, akár részleges kozmetikázását kis-, közepes és nagytestű kutyáknak. A teljes kozmetikázás magába foglalja az alábbiakat: bontás, fürdetés, szárítás, karomvágás, fülek és a szem környékének megtisztítása illetve igény szerinti nyírás vagy trimmelés.

Fésülés és bontás

Fésülés és bontás

A félhosszú és hosszú szőrű kutyák szőrzetét rendszeresen ápolni kell, ami magába foglalja a bontást és a fésülést is. Ezek célja, hogy a fajtajelleget megőrizve a szőrzetet teljesen csomómentessé tudjuk tenni, kiszedjük az elhalt szőröket és felbontsuk a sűrű aljszőrzetet. A bontást mindig a fürdetés előtt kell elvégezni, mivel a csomós szőrből a sampont és a koszt nem lehet teljesen kimosni, így még jobban összeállhat a szőr.

Fültisztítás

Fültisztítás

A kutyák füle megfelelő ápolás és tisztítás nélkül könnyen begyulladhat, főleg az erre érzékenyebb fajták (pl.: yorki, máltai, bolognese, havanese) esetében. Ezért fontos, hogy rendszeres időköznként ellenőrizzük és megtisztítsuk a fülük külső hallójáratát, eltávolítva onnan a felgyülemlett koszt és fülzsiradékot. Ha e külső hallójáratban még szőrök is nőnek, azt fültisztítás előtt célszerű egy csipesszel (célszerszámmal) eltávolítani.

Fürdetés és szárítás

Fürdetés és szárítás

A fürdetés legalább annyi odafigyelést és gondosságot igényel, mint amilyen egyszerű műveletnek tartják a legtöbben. A fürdetés előtt a szőrt érdemes kibontani és kifésülni, majd akár fajtánként eltérő típusú és hígítású samponnal megtisztítani gondos mozdulatokkal (nem dörzsölve, mert úgy könnyen visszacsomósodik). Sem a fürdetés, sem a szárítás alatt nem szabad túl forró vizet vagy levegőt használni, mert ami nekünk még kellemesen meleg, az neki már forró lesz. Nagytestű kutyák esetében a szárítási idő lerövidítésére speciális, nagy teljesítményű szárítógépek állnak rendelkezésünkre.

Karomvágás

Karomvágás

A hosszú karom kellemetlen a kutyának, sőt komoly fájdalmat okozhat, extrém esetben a lábujjak rendellenes állását is okozhatja. Ezért fontos hogy rendszeresen vágva legyen (ha nem kopik magától a megfelelő mértékben). A hosszú karomban az erek is hosszabbra nőnek, így egy ritkább karomvágás során könnyen fájdalmat lehet okozni a kutyának, amit mindenképpen el kell kerülni. A farkaskarom pedig könnyen belenőhet a kutya húsába, vagy játék közben, télen a megkeményedett hó felső részén áttörve könnyen leszakadhat.

Egészségügyi nyírás

KUTYAKOZMETIKAISZOLGALTATASNEVE

Egészségügyi nyírást több esetben is indokolt kérni, pl.:

  • ha már csak komoly fájdalmat okozva lehetne kibontani a szőrzetet
  • ha már kibonthatatlanul összecsomósodott a a szőrzet
  • hosszú szőrű kutyáknál a szem, lágyék tájék illetve végbél környékének nyírása

Bármely okból kifolyólag is szeretné, ha megnyírnám kedvencét, biztosíthatom hogy akár a gépi, akár a kézi nyírás eredményével elégedett lesz.

Trimmelés

Trimmelés

A trimmelés a kutyakozmetikusoktól kért egyik leggyakoribb szolgáltatás, ezt nem szokták otthon elvégezni a gazdák. Fontos tudni, hogy trimmelni elsősorban a szálkás szőrű, a drótszőrű és a vegyes szőrzettel rendelkező (ún. koronaszőrzettel rendelkező) fajtákat lehet és szabad. A trimmelős kutyák szőrzetét pl. tilos vágni, mert a vágás (nyírás) során sérül a szőrzet és valószínűleg a későbbiekben sem lehet már majd szépre trimmelni.
A trimmelés - ha kellően érett a koronaszőr és ügyes a kutyakozmetikus - egyeltalán nem fájdalmas a kutyának, hiszen csak az elhalt szőröket kell eltávolítani valamelyik elterjedt módszer, eszköz segítségével (trimmelő kés, gumiujj, emberi kéz, trimmelő kő stb..)

Szájápolás

Szájápolás

Kutyáink manapság sokkal kevesebbbet rágnak, mint ahogy azt anno az anyatermészet "tervezte". A napi 1-2 alkalommal kapott nedves- és száraztáp közel sem ingerli a kutyát annyi rágásra, mint amennyire szüksége lenne ahhoz, hogy a szája és fogazata rendben legyen. Márpedig a fogak egyetlen tisztulási lehetősége a rágás. Ennek hiányában fokozódik a lepedékképződés, kialakul a fogkő, amin a megtelepedő baktériumok durva szájszagot tudnak okozni. A fertőzött szájüreg pedig könnyedén válhat akár komolyabb betegség központjává is (pl. vesebetegségek kiváltó oka lehet).

Szaktanácsadás

Szaktanácsadás

A kutyáink tartása, ápolása közben számos kérdés merülhet fel, amire nagyon szívesen adok szakszerű, pontos és a sokéves tapasztalatnak hála gyakorlatias tanácsokat.

Cica kozmetikázás

Macska - cica kozmetika

Általában a hosszú szőrű cicáknál fordul elő, hogy a szőrük befilcesedik. A bőr szellőzésének hiánya miatt csúnya bőrbetegségek fordulhatnak elő. Ezért mindenképpen ajánlatos az ilyen állapotú szőr lenyírása. Szükség esetén, állatorvos kollégáim közreműködésével és felügyeletével, a biztonságos altatás, bódítás is megoldható a kezelés ideje alatt.

Kisállat kozmetikázás

Kisállat kozmetikázás

Vállalom kistestű házikedvencek, kisállatok kozmetikázását is. Ilyen pl. a tengerimalac karomvágása, nyulak szőrzetének ápolása, egyéb kisállatok fürdetése is.

Szőrfestés

Szőrfestés

Legújabb szolgáltatásunk az extra, kimondottan kutyák számára kifejlesztett szőrfestékek használatával végzett bunda színezés. Az eljárás és a felhasznált anyagok is maximálisan biztonságosak, bőrbarát összetevőiknek köszönhetően nem irritálják és bántják a kutyák bőrét.

Háztól-házig szállítás, otthoni kozmetika

Háztól-házig szállítás, otthoni kozmetika

Sok gazda számára a rohanással teli hétköznapok nem teszik lehetővé, hogy a kutyakozmetikával túl sok időt "töltsenek" el. Nekik szeretnék 2 szolgáltatással is kedvezni:


  • - Kérésre és megbeszélés után a kedvencét háztól-házig szállítom
  • - A szolgáltatások igénybe vehetők háznál is, kérésre elmegyek Önökhöz.

Időpont foglalás

Időpont foglalás

Azon gazdik számára akik inkább nálam, a kutyakozmetikában szeretnék megszépíteni kedvencüket, az időpont foglalást ajánlom. Így várakozás nélkül élvezhetik ennek minden előnyét és akár végig kedvencük mellett lehetnek.

Törzsvendég kártya

Törzsvendég kártya

A gondos gazdik rendszeresen hordják állataikat a kozmetikushoz. Azért, hogy ezt a gondoskodást megkönnyítsük illetve hogy a rendszeresen visszatérő gazdák számára kedvezményt biztosíthassunk, bevezettük a törzsvendég kártyákat melyekkel jelentős kedvezményeket tudunk biztosítani a listaárakhoz képest. Részletek miatt kérem vegye fel velem a kapcsolatot akár telefonon, akár email-ben.

 

1182 Budapest Üllői út 623
Mobil: +36 30 593 7670

"Szia Andi! Köszönjük a mai segítségedet, Malőr végre jól néz ki, mondhatni remek bőrben van! Öröm volt nézni hogy milyen profin végzed a munkádat, látszik hogy szívvel-lélekkel csinálod! Találkozunk következőre is, puszilunk! Nóriék.
(V. Nóra, Zoli és Malőr)